Bursa çiçek gönderimi , bursa çiçekçiler ,bursa çiçek siparişi bursaya çiçek çiçekçi online


Sayın Ziyaretçilerimiz, Bu reyonda bulunan Çiçeklerimiz İstanbul dışı siparişleriniz içindir. Bursa ili için istemiş olduğunuz herhangi bir adrese bu sayfadan sipariş verebilirsiniz. şehir merkezi içerisinde her yere çiçek teslimatı ve belirttiğimiz her ilçeye teslimat yapıyoruz ....

Bursa çiçek siparişi


Bursa, İstanbul , Ankara ve İzmir ' den sonra Türkiye'nin 4. Büyük Metropolü ve 4. Büyükşehir nüfusuna sahip şehridir. Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş illerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Bursa, tarihin, doğal güzelliklerin ve gelişmişliğin bir harmanı niteliği taşır. Ayrıca Türkiye'nin en önemli sanayi kentidir. Yüzölçümü 10.891 km² olan Bursa, ili kuzeyde Marmara Denizi ve Yalova ili, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir iliyle çevrilidir.Bursa'da en çok Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemine ait tarihî eserlerin bulunmasının sebebi ise,Bursa'nın Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olmasıdır. Bursa,Alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgesinin göz bebeğidir. Ayrıca Bursa Marmara bölgesinin İstanbul'dan sonra gelen ikinci büyük şehridir. 2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin ilk ve tek kalite belgeli büyükşehir belediyesi olmuştur. Şehrin futbol takımı Bursaspor 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig şampiyonu olmuştur.

2009 yılı nüfus sayımı resmi kesin sonuçlarına göre Türkiye'nin 4. büyük kent merkezidir.
Şehiriçi ulaşım 1998'e kadar Taksi, Dolmuş ve Belediye otobüsü gibi klasik sistemlerle karşılanıyordu. 1998'de Bursa metrosu'nun temeli atıldı ve 2002'de işletmeye açıldı. Şehirde ayrıca bir Teleferik hattı vardır. Uludağ'a ulaşım, dolmuş ve taksilerin yanı sıra 29 Ekim 1963'te tamamlanarak hizmete açılan bu hatla karşılanmaktadır. Bu hat Türkiyenin ilk teleferik hattıdır, 4766 metre uzunluğundadır. Kabinlerin her biri 40 yolcu kapasitelidir.
2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin ilk ve tek kalite belgeli büyükşehir belediyesi olmuştur.
Bursa'da, 1975 yılında Uludağ Üniversitesi [2] kuruldu.
Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema-tiyatro-konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi, mimar Arif Hikmet Koyunoğlu'nun projesi doğrultusunda Tayyare Cemiyeti (Türk Hava Kurumu) tarafından yaptırılmış ve 1932 yılında Bursada hizmete açılmıştır.
Reşat Oyal Kültür Parkı 1955 yılında hizmete açıldı.
Bursa Devlet Tiyatrosu 1957 yılında kuruldu.
Uludağ Milli Parkı 1961 yılında milli park ilan edildi.
Uluslararası Bursa Festivali 1962 yılından itibaren, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (BKSTV) koordinasyonunda düzenleniyor.
Bursa,Bölge Senfoni Orkestrası, temeli 1997 yılında atıldı.
Bursa, Botanik Parkı, 1998 yılında hizmete açılmıştır.
Bursa Hayvanat Bahçesi, 1998 yılında hizmete açılan Avrupa standartlarındaki hayvanat bahçesi
Bursa'da bir konservatuvar bulunuyor. (Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı)
Bursa Devlet Türk Sanat Müziği Korosu 1991 yılında kuruldu, Kültür Bakanlığı’na bağlı.
30 Temmuz 1991 tarihinde Bursa'da BUR-HOY Bursa Mehter Musikisi ve Halk Oyunları Derneği kurularak Bursa Mehter Takımı yeniden teşkilatlandı. (1326 yılında Bursa'nın fethi ile kurulan Bursa Mehterhanesi 1826 yılında Yeniçeriliğin kaldırılışıyla beraber kapatılmıştır).
1999 yılından itibaren 474 km'den 795 km (2007 yılına kadar) kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapıldı. Aynı sürede içme suyu ve kanal döşeme çalışmalarında da 80 km'den 177 km'ye ulaştı. 1999 itibaren 150 km. döşenen içmesuyu şebeke hattı 210 km'ye çıkarıldı. Doğalgaz yaygınlık oranı yüzde 35’ten yüzde 80’e çıktı. 2007 yılında doğalgaz abone sayısı Bursada 588 bine ulaştı.
9 Şubat 2007'de, M.Ö. 202 yılında Bursa'da Kartaca Komutanı Hannibal tarafından Pınarbaşı'nda kurulan Çarşaf Su Yapısı, Bursa Belediye tarafından restore edilerek hizmete açıldı.
2008 yılın Temmuz ayında 260 bin metrekare alana sahip Merinos Parkı Bursa'da hizmete açıldı. Kültürpark'tan sonra Bursa`nın en büyük kent parkıdır.
Bursa'da 2008 yılın mart ayında ev ve süs hayvanlarına mikroçip takılarak kayıt altına alma, elektronik kimlik-pasaport verilme işlemleri başlamıştır.
 

MUDANYA / UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ

Mudanya’da eski bir Rum kilisesinin yeniden restore edilerek kazanılan mekân, kültür merkezi olarak hizmet veriyor. Merkezde, oyuncular için soyunma yerleri, çalışma odalarının olduğu merkez salon ve balkon halinde yeniden düzenlenmiştir.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu

1938´den itibaren Halkevi olarak inşa edilen bugünkü Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu binasında tiyatro oyunları sahnelenmiştir. Halkevleri’nin 1952 yılında kapanmasıyla, bir süre sinema olarak kullanılmış, 1957´de ise dönemin valisi İhsan Sabri Çağlayangil döneminde, alt ve üst katlardaki sinemaları boşaltılarak yapılan kalıcı düzenlemelerle iki katlı bu mekân, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu olarak açılmıştır.

İznik Süleyman Paşa Medresesi Sanat Atölyeleri

1332 yılında Orhan Gazi’nin oğlu Süleyman Şah tarafından yaptırılan Süleyman Paşa Medresesi, geleneksel çini sanatını yaşatmak ve gelecek nesle ulaştırmak amacıyla restore edilerek yeniden düzenlenmiştir. “Çiniciler Çarşısı” olarak hizmet veren medresede seramik üretimi yapan dokuz sanat atölyesi bulunmakta olup, bu atölyelerde geleneksel İznik çinileri üretilmekte, Çini sanatı öğretilmekte ve satılmaktadır.

 

Uludağ Üniversitesi Kültür Merkezi

Görükle üniversite kampusu içindeki merkezde öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanabilmeleri ve sergileyebilmeleri amacı ile boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine imkân sağlamak üzere; resim, fotoğraf, tiyatro, müzik ve benzeri kültür ve sanat dallarında eğitim, kurs ve gösteri gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

 

Basın Kültür Sarayı

 

Basın Müzesi ve Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi’nin yer aldığı Nilüfer ilçesi, Emek Caddesi’ndeki Kültür Sarayı’nda yer alan 1000 kişilik salonda, kongre, tiyatro ve konser etkinlikleri yapılıyor. Bilgi için: 441 74 70

 

 

 

Konak Kültür Evi

 

Nilüfer ilçe merkezindeki kültür evinde rutin olarak düzenlenen; tiyatro, bale, söyleşi, konser gibi etkinliklerin dışında; halk dansları, müzik, bale eğitimi verilmekte ve talebe göre kurslar gerçekleştirilmektedir. Bilgi için: http://www.bursa.bel.tr/konak-kultur-merkezi/sayfa/820 İletişim İçin:  0.224.452 45 00 Açılış Zamanı:  10:00 – 17:00  

 

Kayhan Mahallesi, Kayhan Caddesi üzerinde yer alan Gökdere Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde; her gün 10.00-18.00 arasında söyleşi, dinleti, konser gibi etkinlik ve kursların yanı sıra her gece saat 18.00-20.00 arasında tasavvuf, sanat ve halk müziği derslerine katılabilirsiniz. 2006 yılında 

 

Her eğitim döneminde Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği Oyunları ve Bando bölümlerinde yaklaşık 500 öğrencinin öğrenim gördüğü Belediye Konservatuvarı, yıl boyunca çok sayıda etkinlikte konser veriyor. Belediye Konservatuvarı’nın dışında; Senfoni Orkestrası her yıl 30 konser haftası düzenlemektedir.

 

Flora Çiçek Alt Banner
  • HIZLI ve GÜVENLİ TESLİMAT
  • teknik DESTEK
    0216 457 76 76
  • %100 PARA İADESİ GARANTİSİ
  • KALİTELİ VE TAZE ÇİÇEKLER