Gerger çiçekçi, gerger çiçek gönder, gerger hediye siparişi, gerger hediye gönder


Sayın Ziyaretçilerimiz, Bu reyonda bulunan Çiçeklerimiz İstanbul dışı siparişleriniz içindir. adıyaman ili istemiş olduğunuz herhangi bir adrese bu sayfadan sipariş verebilirsiniz.

Adıyaman çiçek siparişi


Adıyaman Gerger ilçesi için bu sayfadan online çiçek ve hediye siparişi verebilirsiniz.

Gerger çiçek siparişi

Cumhuriyetin ilk yıllarında 10.000'den az kişinin yaşadığı Malatya ilinin bir kasabası olan Adıyaman, 1954 yılında il yaptıktan sonra gelişmeye başladı. Adıyaman'ın merkez ilçesinin yanı sıra sekiz idari ilçesi ve 406 köyü var. İlçeler: Merkez (Merkez), Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kâhta, Samsat, Sincik ve Tut. Kırsal alanlardan kentsel alanlara göç paralelinde, Adıyaman'ın nüfusu 1955'te 13.966'dan 2008'de 582.762'ye yükselmiştir.

Adıyaman, kentsel alanlara göçle paralel olarak büyük kentleşme geçirdi ve bu, 1960'lı yıllara kadar kaleyi çevreleyen kerpiç evlerden oluşan bu Anadolu kasabasında önemli bir değişikliğe neden oldu. Kentleşme oranını etkileyen diğer faktörler 1971'de petrolün keşfi ve 1970'lerde Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (SAP) başlamasıydı (Alpaydın, 2008: 89-; Oğuz, 2008: 361).

Adıyaman'ın ekonomisi tarım ve hayvancılık üzerine kuruludur. İlin güney ova bölgesi tarım için uygundur ve ayrıca pancar, buğday, arpa, mercimek, nohut ve pirinç, pamuk ve tütün de yetiştirilmektedir. Bağcılık ve bahçecilik de dikkate değer gelir kaynaklarıdır. Çeşitli sebze ve meyvelerin yanı sıra Antep fıstığı (fıstık), nar ve üzüm önemli ürünlerdir. İlde, özellikle kuzey bölgesinde, Anadolu kara keçisi, koyun ve sığır yetiştirilmektedir. Keçi yetiştiriciliği, ilin kuzeydoğu dağlık kısmına yayılan Nemrut Dağı Milli Parkı bölgesinde en yaygın gelir kaynağıdır. Halı ve kilim dokuma ile keçe yapımı ilin diğer yerel ürünleridir. Sümerbank Pamuk Dokuma Fabrikası (1959), Peynir ve Tereyağı Fabrikası, Et ve Yem Fabrikası, Adıyaman Tütün Fabrikası, Adıyaman Çimento Fabrikası ilin başlıca sanayi tesisleridir. İl merkezinde küçük bir sanayi bölgesi olmasına rağmen, Adıyaman'daki sanayi az gelişmiş durumda.

Gerger çiçekçi

Adıyaman, Türkiye'nin son 30 yıldaki en önemli sosyal ve ekonomik kalkınma projesi olan SAP'nin bir parçasıdır. 2007 yılı itibariyle, SAP'nin enerji işlerinin% 74,86 ve sulama işlerinin% 12'si sonuçlandırılmıştır; ancak Adıyaman bu süreçte en değerli ve verimli topraklarını kaybetmiştir. SAP, Aşağı Fırat bölgesinde düşük maliyetli sulama projeleri planlamasına rağmen, Adıyaman'ın SAP ile katılımı için eyalette yüksek maliyetli pompa istasyonları inşa edilmesi gerekmektedir. Ne yazık ki, bu projeler sadece% 1,2 oranında tamamlanmıştır, bu nedenle Adıyaman SAP tarafından en olumsuz etkilenen il olmasına rağmen, SAP'nin sulama fırsatlarından yararlanamamaktadır.

SAP'nin başlangıcından bu yana, tarım arazilerinin kaybı nüfusu kentsel alanlara yöneltmiş ve bu durum Adıyaman'ın özellikle 1980'lerden sonra artan bir kentleşme sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Bu süreçte sadece tarım arazileri değil, aynı zamanda kırılgan tarihi yapı ve il merkezindeki birkaç anıtsal yapı da kayboldu.

Tarih boyunca Adıyaman, Fırat ve Toroslara geçişleri kontrol ettiği için stratejik bir öneme sahipti. Fırat, Dicle ve Nil ırmakları arasındaki bölgede Bereketli Hilal'in içinde yer alan Adıyaman, zengin doğal kaynakları nedeniyle Paleolitik Dönem'den beri yaşamaktadır. Bu zengin tarihi stratigrafi, Adıyaman'da bulunan çeşitli medeniyetlerin kültürel mirasında görülebilir. Türkiye'nin Dünya Mirası Alanlarından Nemrut Dağı da Adıyaman'da.

Kültürel mirasta bol olmasına rağmen, Adıyaman'daki gelişme düzeyi ülkenin en yoksullarından biridir. Bunu hesaba katan CNCDP, Nemrut Dağı'nın odak noktasında, ilin tarihi ve kültürel özelliklerine bir bütün olarak yaklaşmayı ve Adıyaman için kültür turizmi temelli bir gelişme sağlamayı hedefliyor. Bu çerçevede CNCDP kapsamında Adıyaman'ın kültürel varlıkları araştırılmış ve Adıyaman Kültür Envanteri hazırlanmıştır. Bu envantere dayanarak, ilin kültürel varlıklarının bütünsel değerlendirmesi ve sunumu için Yönetim Planında çalışmaların tanımlanması planlanmaktadır.

ULAŞIM

Adıyaman'a kara, demiryolları veya havayolları ile ulaşılabilir. Ankara'ya 756 km ve İstanbul'a 1209 km uzaklıktaki Adıyaman'a komşu şehirlerden aşağıdaki şekilde ulaşılabilir:

  • 164 km batısında, Kahramanmaraş, Kahramanmaraş - Adıyaman Otoyolu (Gölbaşı Yolu / D360) üzerinden Adıyaman'a bağlanmaktadır.
  • 185 km kuzeyden Malatya, Gölbaşı ilçesinden geçen Kahramanmaraş - Malatya Karayolu (D850 - D300) üzerinden Adıyaman'a bağlanmaktadır.
  • 206 km doğuda Diyarbakır, Atatürk Barajı'nın güneyinde, Bozova mevkiinde Şanlıurfa - Adıyaman Otoyolu (D875) ile kesişen Şanlıurfa - Diyarbakır Otoyolu (D390) ile Adıyaman'a bağlanmaktadır.
  • 109 km güneyden Şanlıurfa, Şanlıurfa - Adıyaman Karayolu (D875) üzerinden Adıyaman'a bağlanmaktadır.
  • 148 güneydoğuda Gaziantep, Taşyazı mevkiinde Kahramanmaraş - Adıyaman Otoyolu'na katılan Gaziantep - Adıyaman Otoyolu (D850) ile Adıyaman'a bağlanmaktadır.

Adıyaman'ı diğer şehirlere bağlayan ana tren istasyonu, Adıyaman şehir merkezinin 63 km batısında yer alan Gölbaşı'dır. Adana-Elazığ arasında dolaşan ve İzmir'den Diyarbakır'a giden trenler için bir tren durağıdır.

GERGER ÇİÇEK GÖNDER

Adıyaman'a, Türk Hava Yolları'nın ticari markası Anadolu Jet ile Ankara ve İstanbul'dan uçakla ulaşılabilir. Adıyaman şehir merkezinin 25 km doğusunda, Adıyaman-Kâhta Karayolu üzerinde, haftanın altı günü tarifeli seferler düzenlenmektedir.

Ayrıca Kahta ve Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesi arasındaki Atatürk Baraj Gölü üzerinde feribot seferleri bulunmaktadır.

 

Gerger hediye gönder

 

Flora Çiçek Alt Banner
  • HIZLI ve GÜVENLİ TESLİMAT
  • teknik DESTEK
    0216 457 76 76
  • %100 PARA İADESİ GARANTİSİ
  • KALİTELİ VE TAZE ÇİÇEKLER